Banker's Review Online - Τρέχον Τεύχος

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη ΈκδοσηSearch Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Retail Banking

170 χρόνια Εθνική Τράπεζα: 1841-2011
«Επί 170 χρόνια, η Εθνική Τράπεζα ήταν παρούσα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές και τους αγώνες της χώρας. Δεν παραιτήθηκε, δεν υποχώρησε, δεν απουσίασε. Ήταν στην πρώτη γραμμή. Επί 170 χρόνια, η Εθνική Τράπεζα και η Ελληνική Δημοκρατία δεν ζουν, απλά, βίους παράλληλους. Χιλιάδες νήματα κοινών προσπαθειών και κοινών οραμάτων τις έχουν ενώσει σε μια κοινή πορεία».

Operations and IT

Λεφτά υπάρχουν...
Ο κύκλος του χρήματος συνδέει πολλούς κόμβους που η διαχείριση μετρητών είναι απαραίτητη. Στόχος των σύγχρονων τεχνολογιών είναι να μειώσουν το κόστος της εργασίας που απαιτείται για τη διαχείριση και να ελαχιστοποιήσουν τα λάθη ή τις κακόβουλες ενέργειες που υπεισέρχονται μέσω του ανθρώπινου παράγοντα.

Strategy and Development

Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου, Τράπεζα Πειραιώς: Ήρθε η ώρα να ξανασχεδιάσουμε το bancassurance
Ο Τριαντάφυλλος Λυσιμάχου, Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών της Τράπεζας Πειραιώς, έχει συνδέσει το όνομά του όσο λίγοι με την ανάπτυξη του bancassurance στην ελληνική αγορά. Σήμερα, εποχή καμπής για όλες τις τραπεζικές δραστηριότητες, ο Τ. Λυσιμάχου βλέπει ευκαιρίες ανάπτυξης και επέκτασης του bancassurance σε νέα προϊόντα, εκτιμώντας ότι ως το 2014 ο τομέας των τραπεζοασφαλειών θα αντιπροσωπεύει μερίδιο αγοράς 50% στον κλάδο ζωής. Επίσης, θεωρεί ως πολύ πιθανές τις πωλήσεις ασφαλιστικών εταιρειών από τις τράπεζες.

Risk Management

Metarisk: A Novel Credit Risk Management Thinkware
Στο πρόσφατο συνέδριο Bank Management Conference έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που οδηγούν στην αισιόδοξη εκτίμηση ότι το τραπεζικό σύστημα έχει υιοθετήσει τις εμπειρίες των τελευταίων 3 χρόνων. Επίσης ότι προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, με πολύ παραπάνω αποφασιστικότητα και εντατικοποίηση από ότι έπρεπε να είχε κάνει πριν τις πρωτοφανείς κρίσεις.

Human Capital

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καταγγελία της σύμβασης εργασίας
Τι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, ποια δικαιώματα έχει ο εργαζόμενος και πότε μπορεί να κηρυχθεί άκυρη μια καταγγελία με συνέπεια την αποκατάσταση του εργαζόμενου. Πότε και πώς πρέπει να καταβάλλεται η αποζημίωση και ποιες προθεσμίες πρέπει να τηρούνται.

International Banking

Το τρίτο κύμα της παγκοσμιοποίησης
Σε μία φάση παρατεταμένης άνθησης και μετεξέλιξης, σ’ αυτό που πολλοί χαρακτηρίζουν «το τρίτο κύμα της παγκοσμιοποίησης», θα περάσει το παγκόσμιο εμπόριο, παρά τις σημερινές αναταράξεις λόγω της κρίσης χρέους. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, Γουίλιαμ Μπάιτερ, θεωρώντας μεταξύ άλλων πως ο χρηματοοικονομικός κλάδος θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στη χρηματοδότηση της «νέας φάσης».

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Συγχωνεύσεις και εξαγορές

Private banking

Πιστωτική κρίση

Credit Risk management

Enterprise risk management

Best work place

Multichannel Strategy

Innovation

International Banking

Outsourcing

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778