Banker's Review Online - Τρέχον Τεύχος

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη ΈκδοσηSearch Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Retail Banking

Ρευστότητα και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
Η πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε στις αρχές της άνοιξης από την ΕΚΤ, για την υλοποίηση σχεδίου απευθείας χρηματοδότησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, δημιούργησε προσδοκίες που δεν είναι πλέον βέβαιο ότι θα ευοδωθούν.

Operations and IT

Πώς αντιμετωπίζεται με επιτυχία η τεχνολογική ενοποίηση σε μια συγχώνευση;
Ο Francisco J. Molina Garcia, IBM Financial Services Sector Partner, Spain, Portugal, Greece, Israel του τομέα Global Business Services της ΙΒΜ , βρέθηκε στην Ελλάδα τον Απρίλιο ως ομιλητής στην εκδήλωση Banking Forum της ΕΕΔΕ και μίλησε στο Banker’s Review για τις τεχνολογικές προκλήσεις των τραπεζών σήμερα, αλλά και το «καυτό» θέμα της λειτουργικής ενοποίησης των Πληροφοριακών Συστημάτων τραπεζών που συγχωνεύονται.

  • Άλλα θέματα στην ίδια ενότητα
  • Τα οφέλη που αποκόμισε η BBVA Compass από τη νέα αρχιτεκτονική Πληροφορικής
Strategy and Development

Χαμένοι στους Φορολογικούς Παραδείσους
Η Ε.Ε. που κάθε χρόνο στερείται ένα τρις ευρώ από την φοροδιαφυγή, φέρεται να επιθυμεί τη δημιουργία μιας λίστας μη συνεργάσιμων φορολογικών παραδείσων, με απώτερο σκοπό να τους πλήξει. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, παραμονεύει ένα πανίσχυρο σύμπλεγμα κρατών και πολυεθνικών που χρησιμοποιεί τις offshore, ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

  • Άλλα θέματα στην ίδια ενότητα
  • Ο Φόρος Τόμπιν προ των πυλών
  • Ευρωπαϊκές Τράπεζες: Θεσμικό πλαίσιο και η επόμενη μέρα
  • Οι αντιφάσεις του καπιταλισμού και η αναζήτηση του νέου μοντέλου
  • Εγγύηση Καταθέσεων: Μια παλιά μα πάντα επίκαιρη ιστορία
Corporate Banking

Η καινοτομία στην υπηρεσία της επιχειρηματικότητας
Με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας, οι ελληνικές τράπεζες προχωρούν στην υλοποίηση προγραμμάτων που στόχο τους έχουν την τόνωση της επιχειρηματικότητας. Τα προγράμματα αυτά μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τη μορφή και το αντικείμενο που αφορούν, έχουν ωστόσο σαν κοινό στοιχείο την αξιοποίηση της καινοτομίας ως οχήματος για την επίτευξη επιχειρηματικών αποτελεσμάτων.

Risk Management

H Διαχείριση Κινδύνων σε νέα εποχή
Η τελευταία μελέτη “Progress in financial services risk management”, η τρίτη μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008, διεξάχθηκε από το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο και την Ernst & Young, ενώ υλοποιήθηκε μέσα σε ένα πλαίσιο παγκόσμιων προβλημάτων - με τη συνεχιζόμενη οικονομική πίεση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο κανονιστικό περιβάλλον. Στην έρευνα έλαβαν μέρος 69 τράπεζες και 6 ασφαλιστικές εταιρείες από 38 χώρες, σκιαγραφώντας εκείνες τις περιοχές της αγοράς που έχουν επηρεαστεί από την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση.

Human Capital

Gender Diversity: Κλειστές οι πόρτες της ανώτερης διοίκησης στις γυναίκες;
Μετά το ξέσπασμα της χρηματοοικονομικής κρίσης το 2008, μια σειρά από έρευνες κατέδειξαν ως μία από τις αιτίες την «επιθετική» κουλτούρα των ανδροκρατούμενων διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών. Ταυτόχρονα, η υπάρχουσα οικονομική συγκυρία αναδεικνύει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και ταλέντων, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει περισσότερο από ποτέ την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα ανώτερα κλιμάκια διοίκησης των εταιρειών. Παρόλα αυτά το «άβατο» των ΔΣ των τραπεζικών οργανισμών καλά κρατεί.

Marketing

Περί “brand”, “branding” και άλλων δαιμονίων
Όλοι όσοι ασχολούνται με το marketing και την επικοινωνία αναγνωρίζουν τη σημασία που έχει το brand για την πορεία ενός τραπεζικού οργανισμού. Με δεδομένο όμως ότι brand ουσιαστικά είναι η αντίληψη των καταναλωτών για τον οργανισμό, μήπως τελικά είναι λάθος να αντιμετωπίζεται το branding ως αποκλειστική δουλειά του marketing και της διαφήμισης;

International Banking

Χρηματοπιστωτική Παγκοσμιοποίηση: Επαναφορά ή υπαναχώρηση;
Με την κρίση να ξεδιπλώνει ακόμα τις συνέπειες και τις παράπλευρες απώλειές της στην παγκόσμια οικονομία, το μέλλον του χρηματοοικονομικού τομέα είναι αμφίβολο. Τα σημάδια αυτή τη στιγμή δείχνουν μια τάση υπαναχώρησης της χρηματοπιστωτικής εμβάθυνσης και παγκοσμιοποίησης που φαινόταν να ριζώνει πριν το ξέσπασμα της κρίσης – με τις οικονομίες να γίνονται όλο και πιο εσωστρεφείς στο όνομα της σταθερότητας. Η σύνεση όμως και η σταθερότητα, που είναι και η ανάγκη της εποχής, μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της συνέχισης της χρηματοπιστωτικής παγκοσμιοποίησης, με την προϋπόθεση ότι τόσο οι φορείς χάραξης πολιτικής όσο και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί θα δράσουν προς την ίδια κατεύθυνση με τελικό στόχο την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Investments

Το όραμα για μια Ελληνική Τράπεζα Τουριστικής Ανάπτυξης
Ο CEO της Austrian Bank for Tourism Development, μιλά για τα στοιχεία που κάνουν το μοντέλο της αυστριακής τράπεζας επίκαιρο για τα σημερινά ελληνικά δεδομένα.

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Συγχωνεύσεις και εξαγορές

Private banking

Πιστωτική κρίση

Credit Risk management

Enterprise risk management

Best work place

Multichannel Strategy

Innovation

International Banking

Outsourcing

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2021 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778