Banker's Review Online - Ο τομέας των διαδικτυακών συναλλαγών γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στην Ελλάδα

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Investments

Ο τομέας των διαδικτυακών συναλλαγών γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στην Ελλάδα

27 Ιουλίου 2011 | 10:33 Γράφει το Banker's Review  Editor Topics: e-banking,Investments,Private banking,Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

Εμμανουήλ Λεμονάκης, Saxo Bank

Ο Εμμανουήλ Λεμονάκης, Διευθυντής Γραφείου Ελλάδας και Κύπρου της Saxo Bank, μιλάει στο Banker’ s Review για τις δυνατότητες που ανοίγονται για τους επενδυτές από την ειδική πλατφόρμα της Saxo Bank, με την ονομασία Saxo Trader.

Banker's review: Τι υπηρεσίες προσφέρει η Saxo Bank σε επίπεδο διαδικτυακών συναλλαγών;

Εμμανουήλ Λεμονάκης:
Η Saxo Bank, μία από τις κορυφαίες τράπεζες παγκοσμίως με εξειδίκευση στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, προσφέρει στους ιδιώτες επενδυτές ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών και προϊόντων, μέσα από τις ειδικές πλατφόρμες που έχουμε αναπτύξει, το οποίο περιλαμβάνει εργαλεία για την πραγματοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών στις διεθνείς αγορές, καθώς και τη διαχείριση κεφαλαίων και χαρτοφυλακίου, στα οποία μέχρι τώρα πρόσβαση είχαν μόνο οι θεσμικοί επενδυτές.

Μέσω της ειδικής πλατφόρμας SaxoTrader και με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, ο ιδιώτης επενδυτής αποκτά άμεση πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα, έχει τη δυνατότητα να επενδύσει σε μία σειρά χρηματιστηριακών και επενδυτικών προϊόντων, όπως Μετοχές, Συμβόλαια επί της Διαφοράς (CFDs), Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (Futures), Δικαιώματα Προαίρεσης Συναλλάγματος (FX Options) και Προθεσμιακές Αγορές Συναλλάγματος (FX Forward), σε 23 χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, μέσω της πλατφόρμας SaxoTrader παρέχεται πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες για όλες τις μετοχές, όπως αναλυτικό προφίλ των εταιρειών, επιδόσεις των μετοχών, αποτιμήσεις, προβλέψεις και εκτιμήσεις αναλυτών, ενώ παράλληλα υπάρχει δυνατότητα για συμμετοχή σε διαδικτυακές συζητήσεις με άλλους επενδυτές.

Τέλος, μέσα από τις πλατφόρμες που έχουμε αναπτύξει, ο επενδυτής έχει στη διάθεσή του εργαλεία για αντιστάθμιση κινδύνου, με στόχο την καλύτερη προστασία του κεφαλαίου του, ενώ υπάρχει δυνατότητα για διατήρηση λογαριασμού σε νόμισμα της επιλογής του (πέραν του ευρώ) όπως για παράδειγμα σε ελβετικό φράγκο, δολάριο ή αγγλική λίρα.

Banker's review: Τι κερδίζουν οι τράπεζες μέσα από την ανάπτυξη πλατφορμών για διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις;

Εμμανουήλ Λεμονάκης:
Ο τομέας των διαδικτυακών συναλλαγών γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Οι πλατφόρμες που επιτρέπουν την πραγματοποίηση διαδικτυακών συναλλαγών και επενδύσεων έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς στους ιδιώτες επενδυτές, λόγω των πλεονεκτημάτων της αμεσότητας, ευκολίας και ασφάλειας που παρέχουν.

Ως αποτέλεσμα, και οι τράπεζες, που προσφέρουν χρηματιστηριακές υπηρεσίες, σταδιακά στρέφονται στην αναβάθμιση των online trading συστημάτων που διαθέτουν, προσκαλώντας τους πελάτες τους να αξιοποιήσουν και αυτό το κανάλι. Η αλλαγή αυτή στο παραδοσιακό μοντέλο παροχής χρηματιστηριακών υπηρεσιών συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρόνου και ανθρώπινων πόρων από τη μεριά των τραπεζών, καθώς τα αρμόδια στελέχη, απελευθερωμένα από την εκτέλεση εντολών, έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν υψηλότερου επιπέδου εξυπηρέτηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τους πελάτες τους.

Banker's review: Ποιο είναι το προφίλ του μέσου έλληνα επενδυτή της Saxo Bank;

Εμμανουήλ Λεμονάκης:
Ο επενδυτής της Saxo Bank επιδιώκει να έχει άμεσο έλεγχο στις κινήσεις του. Και ακριβώς για το λόγο αυτό, αναζητά πρόσβαση σε εργαλεία και πληροφόρηση που θα του προσφέρουν τη δυνατότητα να λαμβάνει και να εκτελεί ο ίδιος τις επενδυτικές του αποφάσεις, να διαφοροποιεί το χαρτοφυλάκιό του και να ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο των επενδύσεών του, χωρίς οποιαδήποτε μεσολάβηση.

Σε ότι αφορά στις κεφαλαιακές δυνατότητές του, υπάρχουν διαβαθμίσεις στην αξία του χαρτοφυλακίου των πελατών μας, με το ελάχιστο ποσό για το άνοιγμα λογαριασμού τα 10.000 ευρώ. Για τους επενδυτές με χαρτοφυλάκιο αξίας άνω των 100.000 δολαρίων ΗΠΑ, έχει δημιουργηθεί η κατηγορία Premium. Οσο για τις προτιμήσεις των Ελλήνων επενδυτών, θα λέγαμε ότι εστιάζουν σε μετοχές, ομόλογα, εμπορεύματα, CFDs και συνάλλαγμα.

Banker's Review (T. 023)

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Banker's Review Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Συγχωνεύσεις και εξαγορές

Private banking

Πιστωτική κρίση

Credit Risk management

Enterprise risk management

Best work place

Multichannel Strategy

Innovation

International Banking

Outsourcing

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778