Banker's Review Online - «Η ηρεμία επιστρέφει σταδιακά στην αγορά»

Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Operations and IT

«Η ηρεμία επιστρέφει σταδιακά στην αγορά»

1 Ιουλίου 2010 | 16:18 Γράφει το Banker's Review  Editor Topics: Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

Θεόδωρος Ν. Κρίντας, Attica Wealth Management

Ο Θεόδωρος Ν. Κρίντας, Ph.D., Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Wealth Management, μιλάει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες και οι ΑΕΔΑΚ όσον αφορά τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου επενδύσεων, καθώς και για τον κομβικό ρόλο της τεχνολογίας σε αυτή την προσπάθεια.

Banker's Review: Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες και οι AEΔAK όσον αφορά στη διαχείριση των χαρτοφυλακίων επενδύσεων των πελατών τους;

Θεόδωρος Ν. Κρίντας:
Η μεγαλύτερη πρόκληση των ημερών μας είναι η επιτυχής αξιολόγηση των δεδομένων. Τόσο οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, όσο και οι αποτιμήσεις των εισηγμένων στο χρηματιστήριο εταιρειών ενσωματώνουν μια σειρά αρνητικών εξελίξεων που πιθανολογούνται. Από την άλλη πλευρά, οι διεθνείς αγορές έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν σταδιακά, καθώς τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας. Σε αυτό το περιβάλλον με δεδομένη την ανησυχία από την πλευρά των επενδυτών, η ορθή αξιολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες επενδύσεις και σημαντική αποζημίωση για τον αναλαμβανόμενο κίνδυνο.

Ολοι οι επενδυτικοί οίκοι πρέπει να βρίσκονται κοντά στους επενδυτές και να τους εξηγούν με τον πλέον καταληπτό τρόπο τι σημαίνουν όλες αυτές οι πληροφορίες που λαμβάνουν καθημερινά. Να και μια δεύτερη πρόκληση λοιπόν: Να εκπαιδεύσουμε σε πολύπλοκα οικονομικά μοντέλα τον απλό επενδυτή.

Banker's Review: Πώς έχει επηρεαστεί η αγορά του Asset Management από τις πρόσφατες οικονομικές αναταραχές;

Θεόδωρος Ν. Κρίντας:
Η αγορά μας ανέκαθεν πρέσβευε ότι η αξία ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου είναι μεγαλύτερη από αυτή ενός συγκεντρωμένου σε μια χώρα. Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν οδηγήσει πολλούς επενδυτές στην αύξηση των θέσεών τους στο εξωτερικό, ή στο μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διεθνείς επενδύσεις.

Ταυτόχρονα, όμως, δημιουργεί ένα περιβάλλον περισσότερο συντηρητικό και περιορίζει τη διάθεση για ανάληψη κινδύνων. Ετσι, παρουσιάζεται μια στροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε κρατικά ομόλογα υψηλότατης διαβάθμισης και μικρής διάρκειας, όπου οι αναμενόμενες αποδόσεις είναι κοντά στο μηδέν. Μπορεί στην παρούσα συγκυρία να φαίνεται ότι η συντηρητικότητα υπερκεράζει την εύλογη διάθεση για αποκομιδή κεφαλαιακών κερδών στο μέσο επενδυτή, όμως οι έρευνες δείχνουν ότι σε μέσα χρονικά διαστήματα η ηρεμία επιστρέφει στην αγορά και μαζί της η αναζήτηση μεγαλύτερων αποδόσεων και φυσικά κινδύνων.

Banker's Review: Ποιος είναι ο ρόλος της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση των παραπάνω προκλήσεων; Πώς μπορεί το λογισμικό asset management να βοηθήσει στη διαχείριση των επενδύσεων και ποιες είναι οι επιδιώξεις των οργανισμών μέσα από τέτοιου είδους επενδύσεις;

Θεόδωρος Ν. Κρίντας:
Γενικότερα στο σύγχρονο κόσμο των επενδύσεων η χρήση της τεχνολογίας είναι κομβική. Τόσο η πληθώρα των επενδυτικών επιλογών, όσο η ταχύτητα διαφοροποίησης των τιμών και η ανάγκη για ανάλυση και παρουσίαση πολλών δεδομένων, έχουν κάνει τη χρήση της τεχνολογίας απαραίτητη. Ξεκινώντας από την παρακολούθηση των αγορών σε πραγματικό χρόνο και περνώντας από τις απαραίτητες μετρήσεις κινδύνων και όχι μόνο, φτάνουμε στην αναγκαιότητα για μια ξεκάθαρη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του χαρτοφυλακίου κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Πέρα από τα παραπάνω, ολοένα και μεγαλύτερη σημασία αποκτά η παρακολούθηση της δυναμικής των αναγκών αλλά και των απαιτήσεων κάθε επενδυτή, όπου όσο κρίσιμη είναι η συμβολή του έμπειρου συμβούλου πελατείας είναι και η χρήση των κατάλληλων τεχνολογικών εργαλείων για την επεξεργασία των στοιχείων αυτών συνεχώς. Οι οργανισμοί μας προσπαθούν να επιτύχουν τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των χαρτοφυλακίων των πελατών τους, στα πλαίσια των απαιτήσεων και εντολών τους βέβαια, αλλά και την συστηματική συσσώρευση τεχνογνωσίας και εμπειρίας με τρόπο ενιαίο και για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Banker's Review (T. 016)

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Banker's Review Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Συγχωνεύσεις και εξαγορές

Private banking

Πιστωτική κρίση

Credit Risk management

Enterprise risk management

Best work place

Multichannel Strategy

Innovation

International Banking

Outsourcing

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778