Banker's Review Online - Τα καλύτερα τραπεζικά blogs

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Marketing

Τα καλύτερα τραπεζικά blogs

1 Ιουλίου 2013 | 15:25 Γράφει η Αγγελική  Κορρέ Topics: e-banking

Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, παγκοσμίως, χαρακτηρίζεται πια από ταχύτατες αλλαγές και εξελίξεις σε κάθε τομέα του, και το σύγχρονο τραπεζικό στέλεχος καλείται, περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν, να ενημερώνεται για αυτές τις αλλαγές και εξελίξεις. Το Banker’s review προτείνει τα εννιά καλύτερα τραπεζικά blogs, τα οποία αποτελούν χρήσιμη πηγή πληροφόρησης για το τι συμβαίνει τώρα στην παγκόσμια τραπεζική αγορά.

Από τη στιγμή που το διαδικτυακό περιεχόμενο πέρασε και στα χέρια των χρηστών, τα blogs -ή ιστολόγια επί το ελληνικότερο- κατέκλυσαν το web. Και παρόλο που πολλοί εξακολουθούν να προβλέπουν το θάνατο του blogging, εξαιτίας της ανάδυσης των social media τα οποία προσφέρουν απλούστερες μεθόδους αυτο-έκφρασης, αυτό εξακολουθεί να θριαμβεύει αλλά και να εξελίσσεται. Σήμερα, τα ιστολόγια προσφέρουν τα πάντα, από σοβαρή δημοσιογραφία και ενημέρωση μέχρι ανόητες φωτογραφίες, ενώ οι δημιουργοί τους μπορεί να είναι απλώς ταλαντούχοι ερασιτέχνες ή και κορυφαίοι ειδικοί σε κάθε τομέα.  Αναγνωρίζοντας ότι πολλά blogs μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμο εργαλείο πληροφόρησης και γνώσης, διαλέξαμε και παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα και πιο ενδιαφέροντα ιστολόγια του κυβερνοχώρου για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

1. JD Power & Associates Banking Blog
Βασικός στόχος του τραπεζικού blog της JD Powers - διεθνής εταιρεία υπηρεσιών marketing information -(www.jdpowercontent.com/bankingblog) είναι να βοηθήσει τους αναγνώστες του να ‘μετατρέψουν’ τις πληροφορίες από τις διάφορες έρευνες της εταιρείας σε αξιοποιήσιμα, προσανατολισμένα στα αποτελέσματα, σχέδια δράσης. Με πολύ καλή ροή ανανέωσης των posts, σε αυτό το blog θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες, στοιχειοθετημένες πάντα με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν από τις πολλές και αξιόλογες ετήσιες μελέτες της JD Powers. Για τα τραπεζικά στελέχη που αναζητούν ένα εξισορροπημένο μίγμα πληροφοριών για τον κλάδο και συμβουλών στρατηγικής, το JD Powers Banking Blog αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης.

2. Snarketing 2.0
Πρόκειται για το blog του Ron Shelvin, senior analyst του Aite Group και έναν από τους πλέον αναγνωρισμένους thought leaders του χρηματοοικονομικού κλάδου. Ο Shelvin είναι δημοφιλής blogger εδώ και πολλά χρόνια, και η καταπληκτική του πένα συνεχίζει να παράγει ενδιαφέροντα και μερικές φορές διασκεδαστικά posts που ‘γαργαλούν’ το μυαλό. Διαθέτει ένα εξαιρετικό ταλέντο στο να σκιαγραφεί και να αναλύει την πραγματικότητα, με ένα συχνά ωμό αλλά ποτέ καυστικό ύφος. Όπως θα έλεγε και ο θυμόσοφος λαός τα λέει –ή μάλλον τα γράφει- ‘τσεκουράτα’, αλλά πάντα με ωραίο τρόπο. Ακόμα και όσοι διαφωνούν μαζί του, τον αγαπούν. Και οι αναρτήσεις του πάντα προκαλούν ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Στην πραγματικότητα, το Snarketing 2.0 έχει κατά πάσα πιθανότητα τις πλέον ζωηρές συζητήσεις. Τα σχόλια είναι, συχνά, εξίσου ενδιαφέροντα με τις αναρτήσεις. 

3. Financial Marketing Insights blog
Με καθημερινές σχεδόν δημοσιεύσεις, το Financial Marketing Insights blog (actionfs.com/blog) της ACTON Financial Marketing, είναι μια εξαιρετική πηγή πρακτικών συμβουλών και πραγματικών παραδειγμάτων. Οι αρθρογράφοι του συγκεκριμένου ιστολογίου δεν παρασύρονται από τα buzzwords και τις ‘μόδες’ της αγοράς, αντίθετα μοιράζονται τις παρατηρήσεις τους και τα συμπεράσματά τους για τα θεμελιώδη του marketing των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Κατανοούν και αναγνωρίζουν οτι το αποτελεσματικό τραπεζικό marketing δεν είναι πάντα σέξι, και ακολουθούν μία περισσότερο πραγματιστική και προσγειωμένη προσέγγιση, υπενθυμίζοντας ότι οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί  πρέπει να εστιάζουν στην απόδοση της επένδυσης (ROI) και τα αποτελέσματα.

4. Bank Marketing Strategies
Το Bank Marketing Strategies (www.jimmarous.blogspot.gr), το blog του Jim Marous -ειδικού σε θέματα τραπεζικού marketing και περιζήτητου ομιλητή των συνεδρίων του κλάδου- ασχολείται με όλα όσα απασχολούν τα στελέχη του κλάδου παγκοσμίως. Με ψύχραιμη ματιά και ολοκληρωμένη προσέγγιση, ο Marous αναλύει ότι συμβαίνει και ότι ενδιαφέρει την τραπεζική αγορά, από τις σύγχρονες τάσεις και πώς αυτές επηρεάζουν τον καταναλωτή μέχρι τα big data και πώς αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν στη λιανική τραπεζική.

5. Banking.com
Το Banking.com blog (www.banking2020.com) δημοσιέυεται από το Intuit Financial Services. Θα λατρέψετε το κομμάτι ‘τι διαβάζουμε’ (what we’re reading), καθώς εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα αξιόλογα άρθρα και ειδήσεις του κλάδου που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Αλλά και το πρωτότυπο περιεχόμενο του blog είναι επίσης ενδιαφέρον και ενημερωτικό.

6. Bank Innovation
Στις αναρτήσεις του Bank Innovation (bankinnovation.com) θα βρει κανείς ένα μίγμα ειδήσεων και προσωπικών απόψεων για όλα όσα βελτιώνουν την τραπεζική σήμερα. Παρέχει σημαντικές πληροφορίες και γνώσεις, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την τεχνολογία, οι οποίες συνοδεύονται από πολύ καλές αναλύσεις για το πώς το ΙΤ μπορεί να αξιοποιηθεί στη λειτουργία ενός τραπεζικού οργανισμού.

7. Netbanker
Δημιουργός του Netbanker (www.netbanker.com) είναι ο Jim Bruene, γνωστός για την παραγωγή της σειράς συνεδρίων Finovate με θέμα τις καινοτομίες στο χρηματοοικονομικό χώρο. Ο Bruene διατηρεί το blog του από το 1995 – πριν καν σχεδόν την εφεύρεση του Internet από τον Al Gore. Από τότε ο Bruene μοιράζεται με τους αναγνώστες του ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τραπεζικές τεχνολογίες, πολλές από τις οποίες κανείς μπορεί να τις βρει μόνο στις αναρτήσεις του, και οι οποίες εκτείνονται από μεγάλες καινοτομίες μέχρι μικρές αλλαγές που κάνουν τη διαφορά.

8. GonzoBanker
Το alter ego της Cornestore Advisors, συμβουλευτικής εταιρείας που ειδικεύεται στα χρηματοοικονομικά, το GonzoBanker (www.gonzobanker.com) κερδίζει μια θέση στα αγαπημένα μας, καθώς δημοσιεύει στρατηγικού περιεχομένου άρθρα από το 2001, και μάλιστα με ένα απόλυτα δικό του, απαράμιλλο ύφος. Περισσότερα από δεκαεφτά στελέχη της εταιρείας ανεβάζουν posts που αφορούν σε μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, από το marketing και το τραπεζικό κατάστημα μέχρι τα operations και τα δάνεια.

9. Financial Services Club Blog
Είναι το blog του διάσημου Chris Skinner, τον οποίο έχουμε φιλοξενήσει παλιότερα στο ετήσιο συνέδριο του Banker’s review, Βank Management Conference. O Skinner είναι ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά του κλάδου, ενώ τα άρθρα του είναι πάντα απολαυστικά, και με εξαιρετικής ποιότητας χιούμορ. Είναι πολύ καλός blogger, και στο Financial Services Club (www.thefinanser.com) βρίσκουμε κάτι καινούργιο κάθε μέρα, για το τι συμβαίνει αλλά και για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Banker's Review (T. 032)

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Banker's Review Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Συγχωνεύσεις και εξαγορές

Private banking

Πιστωτική κρίση

Credit Risk management

Enterprise risk management

Best work place

Multichannel Strategy

Innovation

International Banking

Outsourcing

©2021 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778